Project Hope

HOPE is een nieuwe methode voor persoonlijke transformatie, die gekenmerkt is door eenvoud, zachtheid en effectiviteit. Het uitgangspunt is dat alles energie is, ook onze emoties, gedachten of gedragingen. Als we dus iets willen veranderen in onszelf, pakken we het op het energetische niveau aan. Dat ligt onder het niveau waarop de dingen zich zichtbaar, tastbaar of voelbaar aan ons voordoen.

In deze benadering beschouwen we alles en iedereen als deel van een groter geheel. Alles wat bestaat, komt voort uit één Bron en wordt erdoor in stand gehouden. Tussen al wat leeft, weeft zich een veld van eenheid en verbinding. Het doel van de HOPE-methodiek is je als mens opnieuw bewust met die Bron en dat eenheidsveld te leren verbinden.

Door dat te doen breng je ook de verschillende delen van je persoonlijkheid tot meer eenheid. Zo ga je steeds meer leven vanuit je grotere of hogere zelf, in verbinding met de Bron van waaruit je voortkomt. Je leven wordt harmonischer, voller en genoeglijker, zoals het van binnenuit bedoeld is.

Meer weten over de HOPE-methode? Lees het boek 'De HOPE-methodiek'.

Hope-Intensive

Je leert stapsgewijs de HOPE-methodiek toe te passen en te verdiepen. Het leren in voeling komen met deze methodiek is voor velen een levensveranderende ervaring. Het reactiveert ons eigen celgeheugen en herinnert ons aan onze eigen volmaaktheid, gezond zijn en heel zijn. Het herstelt het evenwicht in onszelf en activeert ons zelfgenezend vermogen. Deze nieuwe benadering werkt door op alle niveaus, zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel.

Hope-Facilitator

Dit is een trainingstraject in 6 stappen waarbij je jouw krachtbron alsmaar meer ontdekt. Je wenst je in te zetten om mensen dichter bij hun kern te brengen en zo samen met een ruim netwerk bij te dragen aan een betere wereld. Tijdens dit leerproces ontdek je jouw eigen krachtbron alsmaar meer, waarna het beter zal stromen.

Je kan je hiervoor stap per stap inschrijven.



schema intuitieve ontwikkeling


ons aanbod

Je vind hier op chronologische volgorde de lijst van alle activiteiten binnen Project HOPE.


Bang van wat anderen van je denken?

Bang van wat anderen van je denken?

Bang van wat anderen van je denken?

Een van de grootste belemmeringen in onze persoonlijke vooruitgang is onze vrees voor wat anderen van ons denken. Voor sommigen is de mening die anderen over ons hebben zelfs belangrijker dan wat we zelf vinden. Sommigen raken verlamd door de gedachte dat anderen hun mening over ons zouden kunnen herzien omdat wat we doen niet overeenstemt met hun gedachtengoed. Dat komt omdat de maatschappij bepaalde sociale normen heeft gezet. Wie die normen niet onderschrijft, raakt vrij snel gemarginaliseerd. Met andere woorden, wie 'anders' is, hoort er niet bij.


Toch is 'anders' zijn of denken niet noodzakelijk slecht. Maar onze eigen onzekerheid en onze verbeelding maken dat we onszelf - eens we het groepsdenken verlaten-  als losers gaan beschouwen. Velen hebben dit als een deel van hun leven aanvaard. Eerder dan voor hun eigen mening op te komen, blijven ze een leven in de middelmatigheid verkiezen opdat ze hun zogenaamde 'vrienden' kunnen behouden.


Indien je niet langer afhankelijk wil zijn van wat anderen over je denken, dan zijn hier vier tips


1. Het leven is kort, morgen kan het voorbij zijn
Al wie in zijn leven een dierbaar iemand heeft verloren beseft dat. Toch moet je niet door zo’n nare ervaring gaan om te begrijpen dat het leven te kort is om je druk te maken over wat anderen van je denken. Je hebt alles in je bereik om te doen wat je wil en wanneer je dat wil. Als je aan die dingen verzaakt ga je je op termijn afvragen waarom je die zaken niet hebt gedaan en hoe je leven er uit had kunnen zien, had je die zaken wel gedaan. Die vragen zullen keer op keer terugkomen vooral eens je beseft dat het oordeel van de mensen die je belangrijk achtte uiteindelijk irrelevant bleek te zijn.


2. We hebben allemaal gebreken
Iedereen maakt fouten, ook die mensen die je beoordelen. Daarenboven ligt het in de menselijke natuur om andermans gebreken uit te vergroten, waardoor we onszelf nog kleiner gaan voelen. Maar de mensen die onze gedachten beoordelen zijn zelf allerminst perfect. Hun perceptie over wie wij zijn is dus allesbehalve correct. En ook zij zijn bekommerd over wat anderen van hen denken. Hoe meer je erover nadenkt, hoe belachelijker het wordt om almaar rekening te houden met wat anderen denken. Wie geen belang meer hecht aan andermans opinie over henzelf, heeft de weg vooruit - eindelijk - vrij.


3. Leef bewuster
Eerder dan je af te vragen of wat je denkt je omgeving wel zal bevallen, moet je bewuster omgaan met wat zich voor je afspeelt. Neem even gas terug en bedenk of wat je doet en wie je bent wel overeenstemt met wat je initiële doelstelling is, met de dromen die je hebt. Vaak dwalen we volledig van onze weg af omdat we in functie van (wat) anderen (denken) gaan leven. Als dat je doelstelling is oké dan, maar anders moet je even stilstaan bij volgende gedachte: ‘Wat anderen nu van me denken is niet mijn waarheid. De enige waarheid is wat ik van mezelf denk en wat ik in mijn leven wil.’


4. Neem risico’s en wees niet bang om te falen
Wees niet bang om risico’s te nemen en aanvaard dat je toekomst onzeker is, maar dat die toekomst veel goeds kan brengen. Wie vindt dat de manier waarop anderen over hem denkt zijn leven mag bepalen is uiteraard bang om fouten te maken. Dat wordt dan een soort van self-fulfilling prophecy, want uiteindelijk ga je in functie leven van wat anderen wenselijk achten. Op de lange duur kan dit enkel tot bitterheid, een gevoel van gebrek aan eigenwaarde en frustratie leiden.
Doe gewoon je ding. Maak zo veel fouten als je maar kan. Hoe meer fouten je maakt, hoe meer ervaring je opbouwt.  En snel zal je begrijpen dat wat anderen over je denken in het grote schema van het korte leven een uiterst minieme plaats moet krijgen.



getuigenissen

  • Leen Verellen

    "Ongelooflijk hoe deze methode werkt en hoe fantastisch dat jullie dit met de mensheid delen en ons allen hiervan mee laten genieten!"

    Leen Verellen
  • Anne Billen

    "Het was een bijzondere ervaring, deze online verbinding in meerdere betekenissen... Blij en dankbaar met wat ik ontvangen heb. Dat is in de eerste plaats gezelschap op een tocht die tot hiertoe voor mij heel erg privé was."

    Anne Billen
  • Katrien De Keyzer

    "Deze methode die heel vormelijk werkt, sluit - zeker voor een intuïtieve beelddenker als ik - heel goed aan om op een veilige en heldere manier met mijn lichaamsbewustzijn in contact te komen. HOPE is voor mij heel toegankelijk om dagelijks met mijn gevoelens, gedachten en gewaarwordingen aan de slag te gaan. Je wordt geleidelijk aan meer je eigen autoriteit en legt niet langer de oorzaak of de mogelijkheid tot verandering buiten jezelf.”

    Katrien De Keyzer
  • Kaat Desmet

    "Het was een vreemde ervaring om op deze manier een cursus te volgen en mee op stap te mogen gaan. Toch vond ik het fijn om deelgenoot te zijn van dit project en jullie ervaringen. Ook voor mij is er heel wat beweging gekomen en is de tocht nog lang niet ten einde."

    Kaat Desmet
  • Christine Lenaerts

    "Dankzij Hope kom ik op zo een natuurlijke en liefdevolle wijze in contact met onderdrukte stukken van mezelf, dat het geen confrontatie meer is, maar net een opluchting! De heling die ontstaat en het effect daarvan op mijn leven is onvoorstelbaar."

    Christine Lenaerts
  • Lieve Noels

    "Door de Hope-Intensive sessie, de 21 dagen selfcoaching en de oefeningen die ik nog zelf doe, kan ik meer laten zijn wat er is, zonder in strijd te gaan, te vluchten of te veroordelen. Het heeft me concreet de afgelopen tijd geholpen om wat er aan heftigs op mijn pad kwam, dwars door te gaan op een manier die veel leefbaarder is en me meer bij mezelf houdt."

    Lieve Noels
  • Paul Baatsen

    “Ik was vanaf het begin verbaasd over deze zeer eenvoudige, toegankelijke, diepgaande methodiek om met bijvoorbeeld emoties om te gaan. Ik heb er zelf héél veel aan gehad omdat het bij mij zeer snel werkte.  Daarom ben ik ook direct de weg gegaan tot Hope-facilitator. Je kunt deze methode inzetten in verschillende werkvelden. Ik wil dit graag proberen in de school waar ik lesgeef.”

    Paul Baatsen

Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!



Over ons

Timotheus is een lerende beweging die mensen bijeenbrengt en vormt om vanuit hun innerlijke ruimte en intuïtieve intelligentie hun talenten te ontwikkelen. Timotheus roept mensen op om vanuit intrinsieke bewogenheid, verantwoordelijkheid op te nemen en zich actief onderzoekend en bewustzijnsverruimend, te engageren in hun kleine gemeenschap, de brede samenleving en een wereld in transitie.  Het uiteindelijke doel is een multidimensionele en ethische samenleving die ruimte laat voor zowel de mentale ratio als voor ‘het supra-mentale’ - of dat wat het mentale overstijgt - waarin burgers co-creatief en zelfbewust zin geven aan een goed en harmonieus samenleven.


Bang van wat anderen van je denken?

Bang van wat anderen van je denken?

Een van de grootste belemmeringen in onze persoonlijke vooruitgang is onze vrees voor wat anderen van ons denken. Voor sommigen is de mening die anderen over ons hebben zelfs belangrijker dan wat we zelf vinden. Sommigen raken verlamd door de gedachte dat anderen hun mening over ons zouden kunnen herzien omdat wat we doen niet overeenstemt met hun gedachtengoed. Dat komt omdat de maatschappij bepaalde sociale normen heeft gezet. Wie die normen niet onderschrijft, raakt vrij snel gemarginaliseerd. Met andere woorden, wie 'anders' is, hoort er niet bij.


Toch is 'anders' zijn of denken niet noodzakelijk slecht. Maar onze eigen onzekerheid en onze verbeelding maken dat we onszelf - eens we het groepsdenken verlaten-  als losers gaan beschouwen. Velen hebben dit als een deel van hun leven aanvaard. Eerder dan voor hun eigen mening op te komen, blijven ze een leven in de middelmatigheid verkiezen opdat ze hun zogenaamde 'vrienden' kunnen behouden.


Indien je niet langer afhankelijk wil zijn van wat anderen over je denken, dan zijn hier vier tips


1. Het leven is kort, morgen kan het voorbij zijn
Al wie in zijn leven een dierbaar iemand heeft verloren beseft dat. Toch moet je niet door zo’n nare ervaring gaan om te begrijpen dat het leven te kort is om je druk te maken over wat anderen van je denken. Je hebt alles in je bereik om te doen wat je wil en wanneer je dat wil. Als je aan die dingen verzaakt ga je je op termijn afvragen waarom je die zaken niet hebt gedaan en hoe je leven er uit had kunnen zien, had je die zaken wel gedaan. Die vragen zullen keer op keer terugkomen vooral eens je beseft dat het oordeel van de mensen die je belangrijk achtte uiteindelijk irrelevant bleek te zijn.


2. We hebben allemaal gebreken
Iedereen maakt fouten, ook die mensen die je beoordelen. Daarenboven ligt het in de menselijke natuur om andermans gebreken uit te vergroten, waardoor we onszelf nog kleiner gaan voelen. Maar de mensen die onze gedachten beoordelen zijn zelf allerminst perfect. Hun perceptie over wie wij zijn is dus allesbehalve correct. En ook zij zijn bekommerd over wat anderen van hen denken. Hoe meer je erover nadenkt, hoe belachelijker het wordt om almaar rekening te houden met wat anderen denken. Wie geen belang meer hecht aan andermans opinie over henzelf, heeft de weg vooruit - eindelijk - vrij.


3. Leef bewuster
Eerder dan je af te vragen of wat je denkt je omgeving wel zal bevallen, moet je bewuster omgaan met wat zich voor je afspeelt. Neem even gas terug en bedenk of wat je doet en wie je bent wel overeenstemt met wat je initiële doelstelling is, met de dromen die je hebt. Vaak dwalen we volledig van onze weg af omdat we in functie van (wat) anderen (denken) gaan leven. Als dat je doelstelling is oké dan, maar anders moet je even stilstaan bij volgende gedachte: ‘Wat anderen nu van me denken is niet mijn waarheid. De enige waarheid is wat ik van mezelf denk en wat ik in mijn leven wil.’


4. Neem risico’s en wees niet bang om te falen
Wees niet bang om risico’s te nemen en aanvaard dat je toekomst onzeker is, maar dat die toekomst veel goeds kan brengen. Wie vindt dat de manier waarop anderen over hem denkt zijn leven mag bepalen is uiteraard bang om fouten te maken. Dat wordt dan een soort van self-fulfilling prophecy, want uiteindelijk ga je in functie leven van wat anderen wenselijk achten. Op de lange duur kan dit enkel tot bitterheid, een gevoel van gebrek aan eigenwaarde en frustratie leiden.
Doe gewoon je ding. Maak zo veel fouten als je maar kan. Hoe meer fouten je maakt, hoe meer ervaring je opbouwt.  En snel zal je begrijpen dat wat anderen over je denken in het grote schema van het korte leven een uiterst minieme plaats moet krijgen.


Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Inloggen >

Privacy verklaring >