Project Hope

HOPE is een nieuwe methode voor persoonlijke transformatie, die gekenmerkt is door eenvoud, zachtheid en effectiviteit. Het uitgangspunt is dat alles energie is, ook onze emoties, gedachten of gedragingen. Als we dus iets willen veranderen in onszelf, pakken we het op het energetische niveau aan. Dat ligt onder het niveau waarop de dingen zich zichtbaar, tastbaar of voelbaar aan ons voordoen.

In deze benadering beschouwen we alles en iedereen als deel van een groter geheel. Alles wat bestaat, komt voort uit één Bron en wordt erdoor in stand gehouden. Tussen al wat leeft, weeft zich een veld van eenheid en verbinding. Het doel van de HOPE-methodiek is je als mens opnieuw bewust met die Bron en dat eenheidsveld te leren verbinden.

Door dat te doen breng je ook de verschillende delen van je persoonlijkheid tot meer eenheid. Zo ga je steeds meer leven vanuit je grotere of hogere zelf, in verbinding met de Bron van waaruit je voortkomt. Je leven wordt harmonischer, voller en genoeglijker, zoals het van binnenuit bedoeld is.

Meer weten over de HOPE-methode? Lees het boek 'De HOPE-methodiek'.

Hope-Intensive

Je leert stapsgewijs de HOPE-methodiek toe te passen en te verdiepen. Het leren in voeling komen met deze methodiek is voor velen een levensveranderende ervaring. Het reactiveert ons eigen celgeheugen en herinnert ons aan onze eigen volmaaktheid, gezond zijn en heel zijn. Het herstelt het evenwicht in onszelf en activeert ons zelfgenezend vermogen. Deze nieuwe benadering werkt door op alle niveaus, zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel.

Hope-Facilitator

Dit is een trainingstraject in 6 stappen waarbij je jouw krachtbron alsmaar meer ontdekt. Je wenst je in te zetten om mensen dichter bij hun kern te brengen en zo samen met een ruim netwerk bij te dragen aan een betere wereld. Tijdens dit leerproces ontdek je jouw eigen krachtbron alsmaar meer, waarna het beter zal stromen.

Je kan je hiervoor stap per stap inschrijven.



schema intuitieve ontwikkeling


ons aanbod

Je vind hier op chronologische volgorde de lijst van alle activiteiten binnen Project HOPE.


Geluk is aanstekelijk

Geluk is aanstekelijk

Onderzoekers hebben de besmettelijkheid van geluk in sociale netwerken onderbouwd. Lachen is aanstekelijk — je hoeft niet gestudeerd te hebben om dat te weten. Maar hoe vluchtig is dat effect?

 

Niet zo heel erg vluchtig, melden James Fowler van de universiteit van Californië in San Diego en Nicholas Christakis van de Harvard Medical School in het British Medical Journal. Ze tonen in het vakblad aan dat geluk zich vér kan verspreiden in een sociaal netwerk. Niet alleen van de ene persoon op de andere, maar tot bij contacten in de derde graad, die de gelukkige zelf niet eens hoeft te kennen. "In deze tijden van recessie en economisch doemdenken is het fijn om te weten tè komen, dat geluk zich vlotter verspreidt dan ongeluk": zegt Fowler in een persmededeling die door zijn universiteit werd uitgestuurd.


Wetenschappers zijn al langer in geluk geïnteresseerd. Ze hebben zowat alles bestudeerd dat er invloed op kan hebben, gaande van het winnen van de lotto tot je job verliezen of ziek worden. "Maar nooit eerder hebben ze het effect van andermans geluk in rekening gebracht": zegt Fowler. "Wij hebben dat wel gedaan, en we hebben bewezen dat geluk zich als een kettingreactie in sociale netwerken kan verspreiden." Ook volgens Fowlers collega Christakis is een van de voorwaarden voor menselijk geluk het geluk van anderen. "Het vernieuwende aan ons werk is dat we emoties als een collectieve eigenschap hebben beschouwd, niet als een individuele."

 

Christakis en Fowler gebruikten bij hun onderzoek gegevens uit de gereputeerde Framinghamstudie. In dat onderzoeksopzet worden sinds 1948 de medische gegevens bijgehouden van 5.209 mannen en vrouwen en hun nakomelingen tussen de 30 en 62 jaar, uit het stadje Framingham in Massachusetts. Het onderzoek was destijds een initiatief van cardiologen van het National Heart Instante, maar de gegevens worden inmiddels ook door andere onderzoekers ingezameld en gebruikt.

 

Christakis en Fowler stelden met de Framinghamgegevens het sociale netwerk van 4.739 mensen weder samen, van wie het geluksgevoel was gemeten tussen 1983 en 2003. Voor elke deelnemer noteerden ze voor die periode de geboorten, huwelijken, overlijdens en scheidingen in diens familie. Ze namen ook de lijsten met vrienden, kennissen, collega's en buren door, die deelnemers bij hun inschrijving in de Framinghamstudie hadden opgegeven. (Veel van die kennissen zaten zelf overigens ook in de studie.) De onderzoekers concluderen dat geluk van gezelschap houdt. Gelukkige mensen bleken in dezelfde netwerken te zitten, en mensen met veel sociale contacten leken doorgaans gelukkiger. Niet het aantal contacten, wel het aantal gelukkige contacten speelt volgens Fowler en Christakis een doorslaggevende rol. Gemiddeld doet elke gelukkige vriend iemands kans op geluk met negen procent stijgen, berekenden de twee. (Elke ongelukkige vriend haalt daar weer zeven procent vanaf.)


Concreet: als iemand gelukkig wordt, stijgt de kans op geluk van een vriend die anderhalve kilometer verderop woont, met 25 procent. Die van een inwonende partner gaat met acht procent omhoog, die van in de buurt wonende broers of zussen met 14 procent, en die van de buren met 34 procent. Het effect houdt tot een jaar aan. Maar de echte verrassing zat bij de indirecte contacten: ook die profiteren mee. Als de gelukkige een direct contact is, gaat de gelukskansmeter gemiddeld met vijftien procent omhoog, met tien procent als de gelukkige de vriend van een vriend is, en met zes procent als hij de vriend van een vriend van een vriend is. Waar we zelf in het sociale netwerk zitten, speelt ook een rol. Iemands geluk hangt niet enkel af van hoeveel vrienden hij heeft, maar ook van hoeveel vrienden die vrienden op hun beurt hebben. En hoe centraler iemand zit in het netwerk - hoe beter geplaatst zijn vrienden of hoe groter de sociale kring - hoe meer kans dat hij gelukkig wordt. (Omgekeerd speelt het effect niet: wie gelukkig wordt vergroot zijn sociale kring niet.)



getuigenissen

  • Leen Verellen

    "Ongelooflijk hoe deze methode werkt en hoe fantastisch dat jullie dit met de mensheid delen en ons allen hiervan mee laten genieten!"

    Leen Verellen
  • Anne Billen

    "Het was een bijzondere ervaring, deze online verbinding in meerdere betekenissen... Blij en dankbaar met wat ik ontvangen heb. Dat is in de eerste plaats gezelschap op een tocht die tot hiertoe voor mij heel erg privé was."

    Anne Billen
  • Katrien De Keyzer

    "Deze methode die heel vormelijk werkt, sluit - zeker voor een intuïtieve beelddenker als ik - heel goed aan om op een veilige en heldere manier met mijn lichaamsbewustzijn in contact te komen. HOPE is voor mij heel toegankelijk om dagelijks met mijn gevoelens, gedachten en gewaarwordingen aan de slag te gaan. Je wordt geleidelijk aan meer je eigen autoriteit en legt niet langer de oorzaak of de mogelijkheid tot verandering buiten jezelf.”

    Katrien De Keyzer
  • Kaat Desmet

    "Het was een vreemde ervaring om op deze manier een cursus te volgen en mee op stap te mogen gaan. Toch vond ik het fijn om deelgenoot te zijn van dit project en jullie ervaringen. Ook voor mij is er heel wat beweging gekomen en is de tocht nog lang niet ten einde."

    Kaat Desmet
  • Christine Lenaerts

    "Dankzij Hope kom ik op zo een natuurlijke en liefdevolle wijze in contact met onderdrukte stukken van mezelf, dat het geen confrontatie meer is, maar net een opluchting! De heling die ontstaat en het effect daarvan op mijn leven is onvoorstelbaar."

    Christine Lenaerts
  • Lieve Noels

    "Door de Hope-Intensive sessie, de 21 dagen selfcoaching en de oefeningen die ik nog zelf doe, kan ik meer laten zijn wat er is, zonder in strijd te gaan, te vluchten of te veroordelen. Het heeft me concreet de afgelopen tijd geholpen om wat er aan heftigs op mijn pad kwam, dwars door te gaan op een manier die veel leefbaarder is en me meer bij mezelf houdt."

    Lieve Noels
  • Paul Baatsen

    “Ik was vanaf het begin verbaasd over deze zeer eenvoudige, toegankelijke, diepgaande methodiek om met bijvoorbeeld emoties om te gaan. Ik heb er zelf héél veel aan gehad omdat het bij mij zeer snel werkte.  Daarom ben ik ook direct de weg gegaan tot Hope-facilitator. Je kunt deze methode inzetten in verschillende werkvelden. Ik wil dit graag proberen in de school waar ik lesgeef.”

    Paul Baatsen

Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!



Over ons

Timotheus is een lerende beweging die mensen bijeenbrengt en vormt om vanuit hun innerlijke ruimte en intuïtieve intelligentie hun talenten te ontwikkelen. Timotheus roept mensen op om vanuit intrinsieke bewogenheid, verantwoordelijkheid op te nemen en zich actief onderzoekend en bewustzijnsverruimend, te engageren in hun kleine gemeenschap, de brede samenleving en een wereld in transitie.  Het uiteindelijke doel is een multidimensionele en ethische samenleving die ruimte laat voor zowel de mentale ratio als voor ‘het supra-mentale’ - of dat wat het mentale overstijgt - waarin burgers co-creatief en zelfbewust zin geven aan een goed en harmonieus samenleven.


Geluk is aanstekelijk

Onderzoekers hebben de besmettelijkheid van geluk in sociale netwerken onderbouwd. Lachen is aanstekelijk — je hoeft niet gestudeerd te hebben om dat te weten. Maar hoe vluchtig is dat effect?

 

Niet zo heel erg vluchtig, melden James Fowler van de universiteit van Californië in San Diego en Nicholas Christakis van de Harvard Medical School in het British Medical Journal. Ze tonen in het vakblad aan dat geluk zich vér kan verspreiden in een sociaal netwerk. Niet alleen van de ene persoon op de andere, maar tot bij contacten in de derde graad, die de gelukkige zelf niet eens hoeft te kennen. "In deze tijden van recessie en economisch doemdenken is het fijn om te weten tè komen, dat geluk zich vlotter verspreidt dan ongeluk": zegt Fowler in een persmededeling die door zijn universiteit werd uitgestuurd.


Wetenschappers zijn al langer in geluk geïnteresseerd. Ze hebben zowat alles bestudeerd dat er invloed op kan hebben, gaande van het winnen van de lotto tot je job verliezen of ziek worden. "Maar nooit eerder hebben ze het effect van andermans geluk in rekening gebracht": zegt Fowler. "Wij hebben dat wel gedaan, en we hebben bewezen dat geluk zich als een kettingreactie in sociale netwerken kan verspreiden." Ook volgens Fowlers collega Christakis is een van de voorwaarden voor menselijk geluk het geluk van anderen. "Het vernieuwende aan ons werk is dat we emoties als een collectieve eigenschap hebben beschouwd, niet als een individuele."

 

Christakis en Fowler gebruikten bij hun onderzoek gegevens uit de gereputeerde Framinghamstudie. In dat onderzoeksopzet worden sinds 1948 de medische gegevens bijgehouden van 5.209 mannen en vrouwen en hun nakomelingen tussen de 30 en 62 jaar, uit het stadje Framingham in Massachusetts. Het onderzoek was destijds een initiatief van cardiologen van het National Heart Instante, maar de gegevens worden inmiddels ook door andere onderzoekers ingezameld en gebruikt.

 

Christakis en Fowler stelden met de Framinghamgegevens het sociale netwerk van 4.739 mensen weder samen, van wie het geluksgevoel was gemeten tussen 1983 en 2003. Voor elke deelnemer noteerden ze voor die periode de geboorten, huwelijken, overlijdens en scheidingen in diens familie. Ze namen ook de lijsten met vrienden, kennissen, collega's en buren door, die deelnemers bij hun inschrijving in de Framinghamstudie hadden opgegeven. (Veel van die kennissen zaten zelf overigens ook in de studie.) De onderzoekers concluderen dat geluk van gezelschap houdt. Gelukkige mensen bleken in dezelfde netwerken te zitten, en mensen met veel sociale contacten leken doorgaans gelukkiger. Niet het aantal contacten, wel het aantal gelukkige contacten speelt volgens Fowler en Christakis een doorslaggevende rol. Gemiddeld doet elke gelukkige vriend iemands kans op geluk met negen procent stijgen, berekenden de twee. (Elke ongelukkige vriend haalt daar weer zeven procent vanaf.)


Concreet: als iemand gelukkig wordt, stijgt de kans op geluk van een vriend die anderhalve kilometer verderop woont, met 25 procent. Die van een inwonende partner gaat met acht procent omhoog, die van in de buurt wonende broers of zussen met 14 procent, en die van de buren met 34 procent. Het effect houdt tot een jaar aan. Maar de echte verrassing zat bij de indirecte contacten: ook die profiteren mee. Als de gelukkige een direct contact is, gaat de gelukskansmeter gemiddeld met vijftien procent omhoog, met tien procent als de gelukkige de vriend van een vriend is, en met zes procent als hij de vriend van een vriend van een vriend is. Waar we zelf in het sociale netwerk zitten, speelt ook een rol. Iemands geluk hangt niet enkel af van hoeveel vrienden hij heeft, maar ook van hoeveel vrienden die vrienden op hun beurt hebben. En hoe centraler iemand zit in het netwerk - hoe beter geplaatst zijn vrienden of hoe groter de sociale kring - hoe meer kans dat hij gelukkig wordt. (Omgekeerd speelt het effect niet: wie gelukkig wordt vergroot zijn sociale kring niet.)


Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Inloggen >

Privacy verklaring >