Project Hope

HOPE is een nieuwe methode voor persoonlijke transformatie, die gekenmerkt is door eenvoud, zachtheid en effectiviteit. Het uitgangspunt is dat alles energie is, ook onze emoties, gedachten of gedragingen. Als we dus iets willen veranderen in onszelf, pakken we het op het energetische niveau aan. Dat ligt onder het niveau waarop de dingen zich zichtbaar, tastbaar of voelbaar aan ons voordoen.

In deze benadering beschouwen we alles en iedereen als deel van een groter geheel. Alles wat bestaat, komt voort uit één Bron en wordt erdoor in stand gehouden. Tussen al wat leeft, weeft zich een veld van eenheid en verbinding. Het doel van de HOPE-methodiek is je als mens opnieuw bewust met die Bron en dat eenheidsveld te leren verbinden.

Door dat te doen breng je ook de verschillende delen van je persoonlijkheid tot meer eenheid. Zo ga je steeds meer leven vanuit je grotere of hogere zelf, in verbinding met de Bron van waaruit je voortkomt. Je leven wordt harmonischer, voller en genoeglijker, zoals het van binnenuit bedoeld is.

Meer weten over de HOPE-methode? Lees het boek 'De HOPE-methodiek'.

Hope-Intensive

Je leert stapsgewijs de HOPE-methodiek toe te passen en te verdiepen. Het leren in voeling komen met deze methodiek is voor velen een levensveranderende ervaring. Het reactiveert ons eigen celgeheugen en herinnert ons aan onze eigen volmaaktheid, gezond zijn en heel zijn. Het herstelt het evenwicht in onszelf en activeert ons zelfgenezend vermogen. Deze nieuwe benadering werkt door op alle niveaus, zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel.

Hope-Facilitator

Dit is een trainingstraject in 6 stappen waarbij je jouw krachtbron alsmaar meer ontdekt. Je wenst je in te zetten om mensen dichter bij hun kern te brengen en zo samen met een ruim netwerk bij te dragen aan een betere wereld. Tijdens dit leerproces ontdek je jouw eigen krachtbron alsmaar meer, waarna het beter zal stromen.

Je kan je hiervoor stap per stap inschrijven.



schema intuitieve ontwikkeling


ons aanbod

Je vind hier op chronologische volgorde de lijst van alle activiteiten binnen Project HOPE.


Gelukkig zijn

Leo Bormans, auteur over liefde en geluk, bekeek het VRT onderzoek dat een tijdje geleden door de VRT georganiseerd werd en trekt zes lessen over hoe we gelukkig kunnen worden en liefde vinden.
 

Leo Bormans is auteur van ‘The World Book of Happiness’ (dat ondertussen wereldwijd in meer dan 12 talen is verschenen).

1. De plek waar je geboren bent speelt een grote rol

Belgen komen in dit onderzoek, net als in internationaal vergelijkend geluksonderzoek, altijd ongeveer uit op een 7 op 10. Daarmee zitten we meestal in de top-20 van de gelukkigste landen.
 

Het land speelt wel degelijk een rol. Frankrijk doet het gemiddeld een half punt slechter, Nederland een half punt beter. Wie in Togo (2,6) geboren is, heeft van bij de start al veel minder kansen op geluk.
 

Dat ligt niet aan het weer maar aan indicatoren als: vertrouwen in elkaar en de instellingen, en gelijkheid tussen rijk of arm, man of vrouw. Daardoor staan Scandinavische landen meestal aan de top.
 

Of je gelukkig bent in je samenlevingsvorm heeft dus ook veel te maken met de algemene context: zinvol werk, een waardig inkomen, voorzieningen, ouderschapsverlof, kinderopvang, onderwijs, gezondheidszorg, sociale cohesie, gelijkheid tussen man en vrouw…
 

De vaststelling dat we het in ons land al redelijk goed doen mag niet leiden tot zelfgenoegzaamheid maar tot alertheid om het goede verder uit in plaats van af te bouwen. Een overheid moet voorwaarden creëren waardoor mensen in gelijke welke samenlevingsvorm een evenwaardige kans op geluk krijgen. Dat blijkt nu bijvoorbeeld voor alleenwonenden en ‘Nieuwe Vlamingen’ niet altijd het geval te zijn. 

2. Een mens is geen statistiek.

Mensen verschillen en mensen veranderen. De stelling dat ‘wie een relatie heeft, gelukkiger is dan wie geen relatie heeft’ gaat niet op voor iemand die in een slechte relatie zit.
 

Singles zijn in het algemeen ongelukkiger en toch zijn er ook heel wat ‘happy singles’ die er een fijne kennissenkring op na houden. Toch zien we in de internationale vergelijkingen ook altijd dat het hebben van een partner ons geluk in het algemeen het sterkst beïnvloed.
 

Het hebben van kinderen daarentegen speelt verrassend genoeg een veel kleinere rol. Dat zien we ook in dit onderzoek.

3. Eenzaamheid is de grootste kwaal.

De cijfers in dit onderzoek bevestigen wat we al langer vaststellen. Maar de trend is schrijnend. Niet ‘onveiligheid’ is het grootste probleem maar ‘eenzaamheid’.
 

Als 77% van de jongeren zich (soms) eenzaam voelen, terwijl ze omringd zijn door ‘sociale media’ is dat een onthutsende vaststelling waar we dringend iets aan moeten doen.
Het gaat hier niet om ‘sociale eenzaamheid’ maar om ‘emotionele eenzaamheid’: kan, mag en durf ik mijn emoties uiten en bij wie kan ik écht terecht? Durven we hier in opvoeding en onderwijs dringend meer aandacht aan besteden?

4. Durf pillen vervangen door een positieve mindset.

We zijn koploper voor het slikken van antidepressiva (16%). In het grote geluksonderzoek dat we samen met de KULeuven hebben gevoerd bij 7000 Vlamingen, blijkt dat het effect van kleine positieve interventies vaak groter en duurzamer is dan het effect van pillen.
 

De verschillen in geluk worden voor zo’n 50% verklaard door genetica en opvoeding, voor 10% door de omstandigheden en voor 40% door hoe wij naar ons leven kijken. Vaak ondanks alles. Een open, hoopvolle en positieve kijk op het leven levert alleen maar voordelen op. Het goede nieuws? Een mens kan dat leren als hij dat wil.

5. Blijf eigenaar van je leven.

Je ziet dat wie ‘bewust’ voor een bepaalde samenlevingsvorm kiest gelukkiger is dan wie het gevoel heeft ‘slachtoffer’ te zijn. Dat is internationaal gezien ook de beste voorspeller om gelukkig te zijn: het gevoel over de vaardigheid te beschikken om je leven min of meer zelf onder controle te hebben (‘life ability’). Daarbij speelt bijvoorbeeld IQ geen rol maar wel ons zelfsturend vermogen en onze fysische en psychische gezondheid.
 

6. Zoek andere mensen op.

Naast voldoende geld, een goede gezondheid, een waardige job en het gevoel van persoonlijke vrijheid in het nemen van keuzes, is het allerbelangrijkste om een gelukkig leven te leiden: de kwaliteit van onze relaties met andere mensen. Familie, vrienden, buren, collega’s … Dat zien we ook in dit samenlevingsonderzoek.
 

Wie over een breed netwerk beschikt, open in het leven staat, extravert is, gemakkelijk nieuwe contacten legt en onderhoudt voelt zich altijd een beetje gelukkiger.
 

We kunnen het internationaal geluksonderzoek samenvatten met twee woorden: ‘andere mensen’. En wij zijn ook altijd de andere voor iemand anders. In welke vorm we met de ander samenleven is minder belangrijk dan de kwaliteit van die samenleving.



getuigenissen

  • Leen Verellen

    "Ongelooflijk hoe deze methode werkt en hoe fantastisch dat jullie dit met de mensheid delen en ons allen hiervan mee laten genieten!"

    Leen Verellen
  • Anne Billen

    "Het was een bijzondere ervaring, deze online verbinding in meerdere betekenissen... Blij en dankbaar met wat ik ontvangen heb. Dat is in de eerste plaats gezelschap op een tocht die tot hiertoe voor mij heel erg privé was."

    Anne Billen
  • Katrien De Keyzer

    "Deze methode die heel vormelijk werkt, sluit - zeker voor een intuïtieve beelddenker als ik - heel goed aan om op een veilige en heldere manier met mijn lichaamsbewustzijn in contact te komen. HOPE is voor mij heel toegankelijk om dagelijks met mijn gevoelens, gedachten en gewaarwordingen aan de slag te gaan. Je wordt geleidelijk aan meer je eigen autoriteit en legt niet langer de oorzaak of de mogelijkheid tot verandering buiten jezelf.”

    Katrien De Keyzer
  • Kaat Desmet

    "Het was een vreemde ervaring om op deze manier een cursus te volgen en mee op stap te mogen gaan. Toch vond ik het fijn om deelgenoot te zijn van dit project en jullie ervaringen. Ook voor mij is er heel wat beweging gekomen en is de tocht nog lang niet ten einde."

    Kaat Desmet
  • Christine Lenaerts

    "Dankzij Hope kom ik op zo een natuurlijke en liefdevolle wijze in contact met onderdrukte stukken van mezelf, dat het geen confrontatie meer is, maar net een opluchting! De heling die ontstaat en het effect daarvan op mijn leven is onvoorstelbaar."

    Christine Lenaerts
  • Lieve Noels

    "Door de Hope-Intensive sessie, de 21 dagen selfcoaching en de oefeningen die ik nog zelf doe, kan ik meer laten zijn wat er is, zonder in strijd te gaan, te vluchten of te veroordelen. Het heeft me concreet de afgelopen tijd geholpen om wat er aan heftigs op mijn pad kwam, dwars door te gaan op een manier die veel leefbaarder is en me meer bij mezelf houdt."

    Lieve Noels
  • Paul Baatsen

    “Ik was vanaf het begin verbaasd over deze zeer eenvoudige, toegankelijke, diepgaande methodiek om met bijvoorbeeld emoties om te gaan. Ik heb er zelf héél veel aan gehad omdat het bij mij zeer snel werkte.  Daarom ben ik ook direct de weg gegaan tot Hope-facilitator. Je kunt deze methode inzetten in verschillende werkvelden. Ik wil dit graag proberen in de school waar ik lesgeef.”

    Paul Baatsen

Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!



Over ons

Timotheus is een lerende beweging die mensen bijeenbrengt en vormt om vanuit hun innerlijke ruimte en intuïtieve intelligentie hun talenten te ontwikkelen. Timotheus roept mensen op om vanuit intrinsieke bewogenheid, verantwoordelijkheid op te nemen en zich actief onderzoekend en bewustzijnsverruimend, te engageren in hun kleine gemeenschap, de brede samenleving en een wereld in transitie.  Het uiteindelijke doel is een multidimensionele en ethische samenleving die ruimte laat voor zowel de mentale ratio als voor ‘het supra-mentale’ - of dat wat het mentale overstijgt - waarin burgers co-creatief en zelfbewust zin geven aan een goed en harmonieus samenleven.


Gelukkig zijn

Leo Bormans, auteur over liefde en geluk, bekeek het VRT onderzoek dat een tijdje geleden door de VRT georganiseerd werd en trekt zes lessen over hoe we gelukkig kunnen worden en liefde vinden.
 

Leo Bormans is auteur van ‘The World Book of Happiness’ (dat ondertussen wereldwijd in meer dan 12 talen is verschenen).

1. De plek waar je geboren bent speelt een grote rol

Belgen komen in dit onderzoek, net als in internationaal vergelijkend geluksonderzoek, altijd ongeveer uit op een 7 op 10. Daarmee zitten we meestal in de top-20 van de gelukkigste landen.
 

Het land speelt wel degelijk een rol. Frankrijk doet het gemiddeld een half punt slechter, Nederland een half punt beter. Wie in Togo (2,6) geboren is, heeft van bij de start al veel minder kansen op geluk.
 

Dat ligt niet aan het weer maar aan indicatoren als: vertrouwen in elkaar en de instellingen, en gelijkheid tussen rijk of arm, man of vrouw. Daardoor staan Scandinavische landen meestal aan de top.
 

Of je gelukkig bent in je samenlevingsvorm heeft dus ook veel te maken met de algemene context: zinvol werk, een waardig inkomen, voorzieningen, ouderschapsverlof, kinderopvang, onderwijs, gezondheidszorg, sociale cohesie, gelijkheid tussen man en vrouw…
 

De vaststelling dat we het in ons land al redelijk goed doen mag niet leiden tot zelfgenoegzaamheid maar tot alertheid om het goede verder uit in plaats van af te bouwen. Een overheid moet voorwaarden creëren waardoor mensen in gelijke welke samenlevingsvorm een evenwaardige kans op geluk krijgen. Dat blijkt nu bijvoorbeeld voor alleenwonenden en ‘Nieuwe Vlamingen’ niet altijd het geval te zijn. 

2. Een mens is geen statistiek.

Mensen verschillen en mensen veranderen. De stelling dat ‘wie een relatie heeft, gelukkiger is dan wie geen relatie heeft’ gaat niet op voor iemand die in een slechte relatie zit.
 

Singles zijn in het algemeen ongelukkiger en toch zijn er ook heel wat ‘happy singles’ die er een fijne kennissenkring op na houden. Toch zien we in de internationale vergelijkingen ook altijd dat het hebben van een partner ons geluk in het algemeen het sterkst beïnvloed.
 

Het hebben van kinderen daarentegen speelt verrassend genoeg een veel kleinere rol. Dat zien we ook in dit onderzoek.

3. Eenzaamheid is de grootste kwaal.

De cijfers in dit onderzoek bevestigen wat we al langer vaststellen. Maar de trend is schrijnend. Niet ‘onveiligheid’ is het grootste probleem maar ‘eenzaamheid’.
 

Als 77% van de jongeren zich (soms) eenzaam voelen, terwijl ze omringd zijn door ‘sociale media’ is dat een onthutsende vaststelling waar we dringend iets aan moeten doen.
Het gaat hier niet om ‘sociale eenzaamheid’ maar om ‘emotionele eenzaamheid’: kan, mag en durf ik mijn emoties uiten en bij wie kan ik écht terecht? Durven we hier in opvoeding en onderwijs dringend meer aandacht aan besteden?

4. Durf pillen vervangen door een positieve mindset.

We zijn koploper voor het slikken van antidepressiva (16%). In het grote geluksonderzoek dat we samen met de KULeuven hebben gevoerd bij 7000 Vlamingen, blijkt dat het effect van kleine positieve interventies vaak groter en duurzamer is dan het effect van pillen.
 

De verschillen in geluk worden voor zo’n 50% verklaard door genetica en opvoeding, voor 10% door de omstandigheden en voor 40% door hoe wij naar ons leven kijken. Vaak ondanks alles. Een open, hoopvolle en positieve kijk op het leven levert alleen maar voordelen op. Het goede nieuws? Een mens kan dat leren als hij dat wil.

5. Blijf eigenaar van je leven.

Je ziet dat wie ‘bewust’ voor een bepaalde samenlevingsvorm kiest gelukkiger is dan wie het gevoel heeft ‘slachtoffer’ te zijn. Dat is internationaal gezien ook de beste voorspeller om gelukkig te zijn: het gevoel over de vaardigheid te beschikken om je leven min of meer zelf onder controle te hebben (‘life ability’). Daarbij speelt bijvoorbeeld IQ geen rol maar wel ons zelfsturend vermogen en onze fysische en psychische gezondheid.
 

6. Zoek andere mensen op.

Naast voldoende geld, een goede gezondheid, een waardige job en het gevoel van persoonlijke vrijheid in het nemen van keuzes, is het allerbelangrijkste om een gelukkig leven te leiden: de kwaliteit van onze relaties met andere mensen. Familie, vrienden, buren, collega’s … Dat zien we ook in dit samenlevingsonderzoek.
 

Wie over een breed netwerk beschikt, open in het leven staat, extravert is, gemakkelijk nieuwe contacten legt en onderhoudt voelt zich altijd een beetje gelukkiger.
 

We kunnen het internationaal geluksonderzoek samenvatten met twee woorden: ‘andere mensen’. En wij zijn ook altijd de andere voor iemand anders. In welke vorm we met de ander samenleven is minder belangrijk dan de kwaliteit van die samenleving.


Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Inloggen >

Privacy verklaring >