Project Hope

HOPE is een nieuwe methode voor persoonlijke transformatie, die gekenmerkt is door eenvoud, zachtheid en effectiviteit. Het uitgangspunt is dat alles energie is, ook onze emoties, gedachten of gedragingen. Als we dus iets willen veranderen in onszelf, pakken we het op het energetische niveau aan. Dat ligt onder het niveau waarop de dingen zich zichtbaar, tastbaar of voelbaar aan ons voordoen.

In deze benadering beschouwen we alles en iedereen als deel van een groter geheel. Alles wat bestaat, komt voort uit één Bron en wordt erdoor in stand gehouden. Tussen al wat leeft, weeft zich een veld van eenheid en verbinding. Het doel van de HOPE-methodiek is je als mens opnieuw bewust met die Bron en dat eenheidsveld te leren verbinden.

Door dat te doen breng je ook de verschillende delen van je persoonlijkheid tot meer eenheid. Zo ga je steeds meer leven vanuit je grotere of hogere zelf, in verbinding met de Bron van waaruit je voortkomt. Je leven wordt harmonischer, voller en genoeglijker, zoals het van binnenuit bedoeld is.

Meer weten over de HOPE-methode? Lees het boek 'De HOPE-methodiek'.

Hope-Intensive

Je leert stapsgewijs de HOPE-methodiek toe te passen en te verdiepen. Het leren in voeling komen met deze methodiek is voor velen een levensveranderende ervaring. Het reactiveert ons eigen celgeheugen en herinnert ons aan onze eigen volmaaktheid, gezond zijn en heel zijn. Het herstelt het evenwicht in onszelf en activeert ons zelfgenezend vermogen. Deze nieuwe benadering werkt door op alle niveaus, zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel.

Hope-Facilitator

Dit is een trainingstraject in 6 stappen waarbij je jouw krachtbron alsmaar meer ontdekt. Je wenst je in te zetten om mensen dichter bij hun kern te brengen en zo samen met een ruim netwerk bij te dragen aan een betere wereld. Tijdens dit leerproces ontdek je jouw eigen krachtbron alsmaar meer, waarna het beter zal stromen.

Je kan je hiervoor stap per stap inschrijven.



schema intuitieve ontwikkeling


ons aanbod

Je vind hier op chronologische volgorde de lijst van alle activiteiten binnen Project HOPE.


Verslaafd! Ik?

Verslaafd! Ik?
We zijn allemaal een beetje verslaafd!

Deze maand hebben we als thema voor de gatherings/thema avonden: Verslaafd! Ik?

Wellicht zijn we allemaal een beetje verslaafd. De ene aan chocolade, de ander aan laat gaan slapen of ’s morgens in bed blijven liggen. Waar we in deze samenleving collectief zeker aan verslaafd zijn is ‘denken’. Hoe zou het zijn om voortaan ook van je kleine verslavingen los te komen ‘zonder wilskracht’?

Inspiratie rond dit thema vonden we bij Jan Geurtz die hierrond heel boeiende boeken schreef zoals ‘de verslaving voorbij of verslaafd aan liefde of verslaafd aan denken.Hieronder een boeiende tekst uit zijn boek: ‘de verslaving voorbij’.“Als ik terugdenk aan de dingen waaraan ik verslaafd ben geweest, herinner ik me nog hoe lekker ik ze soms vond. Tegelijk heb ik tegenwoordig geen enkele behoefte aan dit soort lekkers, sterker nog, ik zou het helemaal niet meer lekker vinden om me op die manier lekker te voelen. Er moet dus jets zijn waardoor het lekkere van de verslaving niet meet lekker is als je de verslaving eenmaal doorziet. Natuurlijk zijn er veel ex-verslaafden die nog steeds denken dat het lekker is, maar ervan afblijven omdat ze de ellende niet meer willen. Dit zijn de mensen die op wilskracht gestopt zijn en denken dat ze zichzelf de rest van hun leven iets moeten ontzeggen. Dit zijn de ex-drinkers die naar de AA (Anonieme Alcoholisten) gaan om elkaar moed in te spreken om het toch vooral vol te houden niet te drinken. Dit zijn de ex-rokers die fanatiek tekeergaan tegen rokers in hun omgeving omdat ze zelf nog steeds menen dat ze iets lekkers moeten missen. Dit zijn de voormalige hoerenlopers die het niet meer doen omdat ze nu een lief vrouwtje hebben dat ze niet kwijt willen, maar nog steeds met weemoed terugdenken aan de spanning van her bordeelbezoek. Ik bedoel dit niet denigrerend, deze ex-verslaafden zijn in elk geval veel beter af dan toen ze nog verslaafd waren. Maar het is zo jammer dat ze na zoveel inspanning toch niet volledig de vruchten plukken van hun ex-verslaving. Ze zijn gestopt zonder de verslavingsillusie te doorzien.”

“Bij elke verslaving ontstaat in de aanloop naar een volgend gebruik van het middel, of naar een volgende verslavingshandeling, deze innerlijke tweestrijd tussen enerzijds de dwanggedachten en je machteloosheid tegenover die dwanggedachten, en anderzijds de negatieve gevoelens over jezelf, je gevoel van zwakte, van schuld, van tekortschieten, van mislukking. Het is deze innerlijke tweestrijd die je echt het gevoel van verslaafd zijn geeft. Dit is een zeer onprettig gevoel, en er is ogenschijnlijk maar een weg uit: toegeven aan de dwanggedachten en de verlangens. Zo wordt uiteindelijk de paradox van de verslaving zichtbaar: eigenlijk gebruik je als verslaafde telkens weer je middel, of verricht je telkens weer je dwangmatige handeling om jezelf niet verslaafd te voelen. Zo kom je steeds vaster te zitten in een gevangenis door de dwangmatige pogingen om eruit te ontsnappen. Sterker nog, die gevangenis bestaat uit de dwangmatige pogingen om eraan te ontsnappen. Zodra je inziet dat de hele gevangenis een illusie is, hoef je niet meer te ontsnappen en ben je in een klap bevrijd uit de beknelling.

Kijk naar je eigen verslaving met een open blik en zonder veroordeling. Kijk hoe je zelf de beknelling creëert door de manier waarop je eraan probeert te ontsnappen. Kijk goed, zonder veroordeling, en zie wat een merkwaardige valstrik die verslaving is.”

Jan Geurtz uit het boek ‘De verslaving voorbij’

Tijdens de thema avond ‘verslaafd? Ik?’ brengen we een aantal nieuwe oefeningen die ons helpen om van onze kleine verslavingen vanaf te geraken zonder de wilskracht te gebruiken.

Misschien worden we nog verslaafd aan niet verslaafd zijn?

Kom je meedoen?

De thema/gathering avonden gaan door in alle regio’s van het land.

Schrijf je hier in

 



getuigenissen

  • Leen Verellen

    "Ongelooflijk hoe deze methode werkt en hoe fantastisch dat jullie dit met de mensheid delen en ons allen hiervan mee laten genieten!"

    Leen Verellen
  • Anne Billen

    "Het was een bijzondere ervaring, deze online verbinding in meerdere betekenissen... Blij en dankbaar met wat ik ontvangen heb. Dat is in de eerste plaats gezelschap op een tocht die tot hiertoe voor mij heel erg privé was."

    Anne Billen
  • Katrien De Keyzer

    "Deze methode die heel vormelijk werkt, sluit - zeker voor een intuïtieve beelddenker als ik - heel goed aan om op een veilige en heldere manier met mijn lichaamsbewustzijn in contact te komen. HOPE is voor mij heel toegankelijk om dagelijks met mijn gevoelens, gedachten en gewaarwordingen aan de slag te gaan. Je wordt geleidelijk aan meer je eigen autoriteit en legt niet langer de oorzaak of de mogelijkheid tot verandering buiten jezelf.”

    Katrien De Keyzer
  • Kaat Desmet

    "Het was een vreemde ervaring om op deze manier een cursus te volgen en mee op stap te mogen gaan. Toch vond ik het fijn om deelgenoot te zijn van dit project en jullie ervaringen. Ook voor mij is er heel wat beweging gekomen en is de tocht nog lang niet ten einde."

    Kaat Desmet
  • Christine Lenaerts

    "Dankzij Hope kom ik op zo een natuurlijke en liefdevolle wijze in contact met onderdrukte stukken van mezelf, dat het geen confrontatie meer is, maar net een opluchting! De heling die ontstaat en het effect daarvan op mijn leven is onvoorstelbaar."

    Christine Lenaerts
  • Lieve Noels

    "Door de Hope-Intensive sessie, de 21 dagen selfcoaching en de oefeningen die ik nog zelf doe, kan ik meer laten zijn wat er is, zonder in strijd te gaan, te vluchten of te veroordelen. Het heeft me concreet de afgelopen tijd geholpen om wat er aan heftigs op mijn pad kwam, dwars door te gaan op een manier die veel leefbaarder is en me meer bij mezelf houdt."

    Lieve Noels
  • Paul Baatsen

    “Ik was vanaf het begin verbaasd over deze zeer eenvoudige, toegankelijke, diepgaande methodiek om met bijvoorbeeld emoties om te gaan. Ik heb er zelf héél veel aan gehad omdat het bij mij zeer snel werkte.  Daarom ben ik ook direct de weg gegaan tot Hope-facilitator. Je kunt deze methode inzetten in verschillende werkvelden. Ik wil dit graag proberen in de school waar ik lesgeef.”

    Paul Baatsen

Volg ons

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!



Over ons

Timotheus is een lerende beweging die mensen bijeenbrengt en vormt om vanuit hun innerlijke ruimte en intuïtieve intelligentie hun talenten te ontwikkelen. Timotheus roept mensen op om vanuit intrinsieke bewogenheid, verantwoordelijkheid op te nemen en zich actief onderzoekend en bewustzijnsverruimend, te engageren in hun kleine gemeenschap, de brede samenleving en een wereld in transitie.  Het uiteindelijke doel is een multidimensionele en ethische samenleving die ruimte laat voor zowel de mentale ratio als voor ‘het supra-mentale’ - of dat wat het mentale overstijgt - waarin burgers co-creatief en zelfbewust zin geven aan een goed en harmonieus samenleven.


Verslaafd! Ik?
We zijn allemaal een beetje verslaafd!

Deze maand hebben we als thema voor de gatherings/thema avonden: Verslaafd! Ik?

Wellicht zijn we allemaal een beetje verslaafd. De ene aan chocolade, de ander aan laat gaan slapen of ’s morgens in bed blijven liggen. Waar we in deze samenleving collectief zeker aan verslaafd zijn is ‘denken’. Hoe zou het zijn om voortaan ook van je kleine verslavingen los te komen ‘zonder wilskracht’?

Inspiratie rond dit thema vonden we bij Jan Geurtz die hierrond heel boeiende boeken schreef zoals ‘de verslaving voorbij of verslaafd aan liefde of verslaafd aan denken.Hieronder een boeiende tekst uit zijn boek: ‘de verslaving voorbij’.“Als ik terugdenk aan de dingen waaraan ik verslaafd ben geweest, herinner ik me nog hoe lekker ik ze soms vond. Tegelijk heb ik tegenwoordig geen enkele behoefte aan dit soort lekkers, sterker nog, ik zou het helemaal niet meer lekker vinden om me op die manier lekker te voelen. Er moet dus jets zijn waardoor het lekkere van de verslaving niet meet lekker is als je de verslaving eenmaal doorziet. Natuurlijk zijn er veel ex-verslaafden die nog steeds denken dat het lekker is, maar ervan afblijven omdat ze de ellende niet meer willen. Dit zijn de mensen die op wilskracht gestopt zijn en denken dat ze zichzelf de rest van hun leven iets moeten ontzeggen. Dit zijn de ex-drinkers die naar de AA (Anonieme Alcoholisten) gaan om elkaar moed in te spreken om het toch vooral vol te houden niet te drinken. Dit zijn de ex-rokers die fanatiek tekeergaan tegen rokers in hun omgeving omdat ze zelf nog steeds menen dat ze iets lekkers moeten missen. Dit zijn de voormalige hoerenlopers die het niet meer doen omdat ze nu een lief vrouwtje hebben dat ze niet kwijt willen, maar nog steeds met weemoed terugdenken aan de spanning van her bordeelbezoek. Ik bedoel dit niet denigrerend, deze ex-verslaafden zijn in elk geval veel beter af dan toen ze nog verslaafd waren. Maar het is zo jammer dat ze na zoveel inspanning toch niet volledig de vruchten plukken van hun ex-verslaving. Ze zijn gestopt zonder de verslavingsillusie te doorzien.”

“Bij elke verslaving ontstaat in de aanloop naar een volgend gebruik van het middel, of naar een volgende verslavingshandeling, deze innerlijke tweestrijd tussen enerzijds de dwanggedachten en je machteloosheid tegenover die dwanggedachten, en anderzijds de negatieve gevoelens over jezelf, je gevoel van zwakte, van schuld, van tekortschieten, van mislukking. Het is deze innerlijke tweestrijd die je echt het gevoel van verslaafd zijn geeft. Dit is een zeer onprettig gevoel, en er is ogenschijnlijk maar een weg uit: toegeven aan de dwanggedachten en de verlangens. Zo wordt uiteindelijk de paradox van de verslaving zichtbaar: eigenlijk gebruik je als verslaafde telkens weer je middel, of verricht je telkens weer je dwangmatige handeling om jezelf niet verslaafd te voelen. Zo kom je steeds vaster te zitten in een gevangenis door de dwangmatige pogingen om eruit te ontsnappen. Sterker nog, die gevangenis bestaat uit de dwangmatige pogingen om eraan te ontsnappen. Zodra je inziet dat de hele gevangenis een illusie is, hoef je niet meer te ontsnappen en ben je in een klap bevrijd uit de beknelling.

Kijk naar je eigen verslaving met een open blik en zonder veroordeling. Kijk hoe je zelf de beknelling creëert door de manier waarop je eraan probeert te ontsnappen. Kijk goed, zonder veroordeling, en zie wat een merkwaardige valstrik die verslaving is.”

Jan Geurtz uit het boek ‘De verslaving voorbij’

Tijdens de thema avond ‘verslaafd? Ik?’ brengen we een aantal nieuwe oefeningen die ons helpen om van onze kleine verslavingen vanaf te geraken zonder de wilskracht te gebruiken.

Misschien worden we nog verslaafd aan niet verslaafd zijn?

Kom je meedoen?

De thema/gathering avonden gaan door in alle regio’s van het land.

Schrijf je hier in

 


Contactgegevens

Timotheus-Intuïtie vzw
Administratief Centrum:
Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 - (DE KRING)
2170  Merksem

Tel.: 03 644 06 60
E-mail: info@timotheus.org

Inloggen >

Privacy verklaring >